Het begint met een ervaring…

Welkom, Jora Vision!

Scroll om te starten

Reinout Scheepers

Everything starts with experiencing, whether this is on- or offline. My role as a designer is to create interactive applications, installations and visual concepts. With attention to detail and a dedication to visual storytelling, I am always looking for ways to enhance an experience. My name is Reinout Scheepers (24) and I am an Experience Designer.

Work

Een selectie van recente projecten waarbij de ervaring centraal staat

Circulux

Stap binnen in een nieuwe wereld van licht. Tienduizend programmeerbare LED’s geconfigureerd in een op maat gemaakte semi-transparante rig werken samen om een intense 360-graden ervaring te leveren. Circulux is een verbazingwekkende visuele ervaring waarbij een nieuwe lichtdimensie wordt ontdekt.

Eigen werk (2019)


Prototype test (3x5m)

Spark

Duizenden vuurvliegjes dansen door de lucht en vormen een canvas voor verwondering. Spark transformeert traditionele en vervuilende manieren van feesten, zoals vuurwerk, ballonnen, drones en confetti tot een nieuw duurzaam feest. Een poëtische voorstelling van duizenden biologisch afbreekbare lichtvonken die organisch door de lucht zweven. Spark inspireert bezoekers tot verwondering en reflectie. 

In samenwerking met Studio Roosegaarde

Concept Artist Impression (sleep de pijltjes om het resultaat te zien)

Waves of light

Een transformatie van een verlaten en vervallen tunnel naar een interactieve ontmoetingsplek. Fosforiserende stenen met verschillende ontladingstijden zorgen voor een interactief spel waarbij de golven de weg leiden. Op deze manier wordt er verwezen naar de rijke waterschapshistorie van de omgeving.

Artist impression ontworpen in Photoshop

Alternatief “water-drop” design

Phosphorescent materiaal onderzoek

Biome Path

Kunnen we non-space gebruiken om bijvoorbeeld planten of gewassen te groeien? Met het Biome Path worden betonnen wandelpaden en parkeerplaatsen getransformeerd tot broeikassen en natuurlijke biomen. Op deze manier kunnen we “van shit schoonheid maken”.

Artist impressions in Photoshop
December 2021

KARE Seating System

Wachtkamers van ziekenhuizen zijn voor de meesten oncomfortabele plekken, maar dat hoeft niet zo te zijn. KARE is een modulair zitsysteem ontworpen en geproduceerd voor het BC Cancer Hospital in Vancouver, British Columbia. Het systeem biedt warmte, ergonomische ondersteuning en laat patiënten en hun dierbaren dicht(er) bij elkaar laten zitten.

Design + realisatie
Mei 2018

Power Plants

CO2-negatieve wandel- en fietspaden waarbij planten stroom genereren om elektroluminescerende lijnen of bestaande straatverlichting oplicht. Dit is een lopend, eigen project in samenwerking met Plant-E.

Artist impressions in Photoshop
Mei 2020

SPARK indoor lichtplan

Visueel lichtplan en digitale render voor SPARK indoor. De unieke locatie, een gashouder van ruim 100 meter hoog, zorgt voor de nodige uitdagingen.

Ontworpen in Rhino7 i.c.m. Grasshopper
Januari 2022

Exhibitions

Coming up

ALL EVENTS CANCELED

Alle events in 2020 en 2021 zijn geannuleerd i.v.m. met COVID-19. 

Exhibitions

You’ve missed

TEC ART 2020

WORM, Rotterdam
6-10 February 2020

 

Media Art Festival Friesland

Snekertrekweg 1, Leeuwarden
22 November – 8 December 2019

 

Dutch Design Week

Strijp-S, Eindhoven
19 October – 27 October 2019

 

Nederlands Film Festival

Winkel van Sinkel, Utrecht
29 September – 04 October 2019

 

GOGBOT – ‘BIO THE NEW DIGITAL’

Art Festival, Enschede
August 2019

 

AKI Finals

Graduates expo, Enschede
July 2019

 

ADCN – The year of the monkey!

Stedelijk Museum, Amsterdam
June 2016

Let’s create something unforgettable

hello@reinoutscheepers.nl
+31 6 551 040 57
Follow me on Instagram